Gulvmand – Sådan opfrisker gulvmanden dit trægulv

Gulvmand er betegnelsen på en person der udfører gulvarbejde. Har du behov for en gulvmand til at opfriske dit gamle trægulv? Så læs med her. Trægulve har behov for en opfriskning fra tid til anden og her kan det anbefales at få professionel hjælp. Du kan enten benytte en fagmand i form af en gulvmand eller gulvfirma som den viden og erfaring som er nødvendigt for at udføre gulvafslibning håndværksmæssigt korrekt.

“Ved at slå op på nettet findes der en række forskellige gulvfirmaer og gulvforetagener som kan hjælpe dig med dit trægulv.”

Gulvvirksomhed eller gulvmand når du skal have lavet gulve

gulvmand arbejder med dit trægulv. Her på billedet ses en gulvmand igang med dagens gulvafslibningHver især har sine specialer og egne priser på udført arbejde. Gulvafslibning priser varierer fra gulvmand til gulvmand samt gulvfirma til gulvfirma, og derfor er det, som ved så mange ting, en god idé at indhente lidt forskellige priser. Det er ikke nødvendigvis den højeste pris der er den bedste og derfor kan der være fordele ved at vælge en af de laveste, blot at man er sikker på at kvaliteten er den rigtige. Dette kan du enten få en indikation om ved at spørge venner og familiemedlemmer hvilken gulvmand de har benyttet. Du kan også ringe til nogle gulvmænd og spørg dem til råds for at tjekke om de ved hvad de har med at gøre. Lav nogle spørgsmål på forhånd og stil dem til gulvmanden. Synes du at få kvalificerede svar og at kemien passer, kan du passende vælge gulvmand.

Et lille gulvforetagende

Ellers er der i bund og grund ikke særlig stor forskel fra den ene gulvmand til den anden, bortset fra prisen. Vi har forholdsvis fornuftige gulvafslibning priser, synes vi selv, og det skyldes vore lave faste omkostninger. Vi kører ikke i store biler og har en meget lav husleje hvor mesters kone laver regnskabet når hun kommer hjem fra sit arbejde. Vores lille gulvforetagende med kun ganske få gulvmænd ansatte er ikke bange for at tage fat og tage store gulvopgaver ind.

NOTE: Vi er effektive og har mange års erfaring og kompetent viden indenfor træteknik samt renovering af gamle trægulve.

En rigtig gulvmand

gulvmand der er igang med at lave et gulvTrægulvet er et fantisk smukt og naturligt materiale som enhver gulvmand er glad for at arbejde med. Ja, der er vel næppe et materiale der er mere fleksibelt og velegnet som byggemateriale end netop træ. Når man helt fra lærertiden har arbejdet i et gulvsnedkeri eller gulvværksted, så er træ blevet en naturlig del af ens hverdag og arbejdsliv. Derfor er den professionelle tilgang til træ som materiale også ensbetydende med høj kvalitet – hver gang. Uanset opgavens omfang er vi den rette gulvpartner og kan være dig behjælpelig med alle former for gulvrelaterede problemer, herunder opfriskning af en slidt og grim gulvoverflade.

Gode gulvspørgsmål

En gulvmand kan bistå dig med mange flere ting end blot det at afslibe og efterbehandle dine trægulve. Det er godt at have en god partner indenfor håndværket som kan svare på de spørgsmål du i givet fald må have. At få de oplysninger som er nødvendig i selve beslutningsfasen er afgørende for hvordan dit trægulv vil komme til at tage sig ud når det er endelig færdigt. Med en trætekniske viden og naturligvis mange års erfaring kan det være givtigt at spørge ind til de ting som du mener ikke at have fået svar på. Det kan være:

 • Hvilke type gulvflade der er mest skridstikker?
 • Eller hvor meget en afslibning støjer og støver?
 • Om der er specielle krav til elektricitet i boligen?
 • Hvad med affald? Hvad sker der såfremt jeg fortryder?
 • Hvor lang tid kan gulvet holde?
 • Hvad med rengøring?
 • Skal trægulve vedligeholdes?

Og der er sandsynligvis en masse andre spørgsmål som det kunne være rart at få en fagmands svar på. Når du stiller dine spørgsmål til os kan vi give dig præcise svar hvor du får de rette informationer for at kunne træffe den rette beslutning for gulvbehandling.

Mulige gulvbehandlinger

Enhver gulvbehandling er vigtig for et trægulv. Det gælder ikke kun det visuelle men, i aller højeste grad, også det funktionelle. Derfor er der en række forskellige muligheder at vælge imellem. De normale standardbehandlinger kan du vælge imellem:

 • Olie
 • Lak
 • Sæbe
 • Lud
 • Voks
 • Bejdse

og i langt de fleste tilfælde er disse gulvbehandlingstyper det som vore kunder vælger. Det er muligt at få dem med forskellige farver samt forskellige typer overflade.

Lak og glansgrader

Lak og lakering af trægulve kan udføres med forskellige glansgrader. Vi har følgende på lager:

 • Højglans
 • Blank
 • Halvblank/halvmat
 • Mat
 • Silkemat
 • Ultramat

her er det et spørgsmål og smag hvilken glansgrad der vælges. For nogle få år siden var det in med halvblanke og blanke trægulve men idag er vore kunder mere og mere til den helt matte og rustikke udgave. Ganske vist er der forskel i blankheden i gulvet men det er også det eneste, idet de er smudsafvisende samt lette at rengøre og vedligeholde. Et lakeret trægulv kan helt klart anbefales såfremt man har helt små børn eller på områder hvor der er spild af væsker og andet. Det kan være i et køkken eller entre og bryggersområder. Her er olie også et rigtig godt alternativ. Lak er, som sagt, smudsafvisende og skulle man mod forventninger spilde noget på det kan det blot tørres op med en klud.

Olie er et godt alternativ

Alternativet er som salgt gulvolie og oliereing hvor man, modsat lakering, går ind og mætter træet med en hærdende gulvolie. Når olien er hærdet op skabes der en meget hård og slidstærk overflade som afskyer alt. Et trægulv skal vaskes så lidt som overhovedet muligt men blot støvsuges eller fejes. Når det så bliver beskidt skal det vaskes med en gulvsæbe som er beregnet til trægulve.

Lud

Lud og ludbehandling er en behandlingstype som tilføres træet for at bibeholde den lyse farve det får ved en afslibning. Et ludbehandlet trægulv kan ikke stå alene og må derfor have en overflade efterfølgende enten med olie, lak eller sæbe. Normalt benyttes en sæbebehandling hvor der kan benyttes en gulvsæbe fra Junckers, Faxe, TripTrap eller probat. Sæbespåner er også et rigtig godt alternativ men ellers er almindelig ludsæbe også en mulighed.

Voks

Et oliebehandlet gulv og et sæbebehandlet ditto har den fordel, at skulle der komme lidt småhakker og ridser i gulvet så bliver de hurtig og nemt fjernet ved en gulvvask. Når vandet kommer ned i ridserne svulmer gulvet op hvorfor ridser og hakker forsvinder lige så let som de er kommet. Til slut er der voks som behandling som absolut kan tilrådes men ikke har de samme kvaliteter som olie.

Bejdse

Bejdse benyttes til at indfarve trægulve. Ofte for at imitere eksotiske træsorter enten i mahogni, palisander eller teak. Det er sågar muligt at få et postkasserødt, græsgrønt eller havblå trægulv, så hvad siger du til det?