Gulvafslibning – Er mere end blot afslibning af trægulve

Gulvafslibning i Odense og på Fyn udføres af os – dit lokale gulvfirma.

Gulvafslibning der virkelig gør en forskel. Her på billedet ses en gulvslibemaskine  igang med gulvafslibningAlle former for gulvrenovering på Fyn tilbydes, og med udgangspunkt i vores adresse i Ringe kommer vi hurtigt og let omkring til alle steder på øen. I mange år har vi beskæftiget os med træ og trægulve med bearbejdning i alle mulige afskygninger.

Træ er et fantastisk materiale

Træ er et rigtig godt materiale som gulvbelægning og langt de fleste boliger i Odense og på Fyn har heldigvis trægulve som det foretrukne gulvmateriale. Plankegulve i fyrretræ og parket i bøg er de typer af gulve som vi arbejder mest med. Vi gennemgår gerne dine gulve for en trætekniske vurdering for at løse et givet gulvproblem. Næsten uanset stand er det muligt at udføre en gulvrenovering med et rigtig godt resultat. Det eneste der er en forudsætning er, at det er et trægulv og at det er tykt nok. Med andre ord skal der være nok træ at slibe af for at det ikke går ud over gulvets bæreevne, og derfor har man som tommelfingerregel at det skal være 4 mm træ at slibe af. Det kan dog være lidt højere ved plankegulve alt afhængig af gulvets dimensioner, samt hvordan de er fast gjort på de underliggende strøer.

Gulvopgaver i Odense

Gulvafslibning der positivt forskønner trægulve. Det er en helt fantastisk rumvirkning der kommer ud af en afslibning af boligens trægulve.Vi har netop udført en gulvopgave i Odense i en større lejlighed midt i byen. Opgaven gik ud på at renovere et trægulv, som havde en gammel overfladebehandling med fernis. Det var en gammel og tyk fernis som var helt ovre i den sorte nuance, med andre ord er det et af de gulve hvor man har lagt lag på lag som ikke var ualmindeligt i gamle dage. Fernis er en form for overfladebehandling som blev benyttet fra lige før år 1900 og til 2. verdenskrig. Her blev fernis afløst af lak som blev udviklet til den nuværende form lige omkring slutningen af anden verdenskrig.

Lak og forskellige laktyper

Der er dog sket en stor udvikling indenfor lak og laktyper indenfor de seneree år, hvor det tidligere var syrehærdende lak med giftige opløsningsmidler blev benyttet. I dag anvendes der kun vandbaseret lak som er miljøvenlig som ikke er skadelig for helbred og førlighed. Vi har desværre været vidne til kollegaer indenfor gulvbranchen som desværre har fået hjerneskade som følge af arbejdet med lak og giftige opløsningsmidler. Vandbaseret lak er en laktype som ikke gulner som lak gjorde i gamle dage. Derimod vil det bibeholde den lyse og nyafslebne træfarve som træet uundgåeligt får ved en afslibning.

Få hjælp fra en professionel gulvmand

Gulvafslibning af forskellige træsorter og gulvtyper. Her på billedet ses en rondelsliber igang med gulvafslibning. Let afslibning eller mellemslibningEt nyafslebet trægulv er en fryd for øjet, især til sammenligning med det oprindelige gulv næsten uanset hvordan det har set ud. Og netop det fernisbelagte og rigtig mørke gulv i Odense blev afhøvlet så træet kom til at fremstå lyst og i fuld flor. Så fra at træet var helt mørkt blev det nu med en fingerknips og en flink gulvmands hjælp gjort til en lys og rigtig smuk overflade. Herefter påførte vi lud og hvid olie som ønsket af kunden, – og sikke en forvandling. Da vi skulle aflevere gulvet til kunden, da hun kom hjem fra arbejdet, blev hun meget positiv overrasket og følte at hun havde fået 10 m2 ekstra. Med andre ord kan vi udlede, at lys skaber rum som gør at en bolig og hjemmet føles større end den rent faktisk er, og omvendt gør mørke flader et rum visuelt mindre.

NOTE: En forårsrengøring eller boligrenovering kan med fordel udløse en gulvafslibning. For en forholdsvis lille investering kan trægulvene let og enkelt friskes op og bliver som nye.

 

Gulvafslibning og farvesammensætning

Det er en god ting at have for øje når der skal vælges farver til boligen. Det er uanset om det er farver på lofter og vægge eller valg af møbler og interiør til boligindretningen. Og her er det også en god idé at tage gulvet med i overvejelserne om hvordan boligen skal indrette og hvordan farvesammensætningen skal være.

Gulvafslibning skaber harmoni i hjemmet

Harmoni i boligen er naturligvis vigtig og kan man samtidig skabe hygge og velvære er det ikke så ringe endda. Derfor skal gulvet også have plads i vurderingen, især fordi at gulvfladen er den mest iøjnefaldende og største sammenhængende overflade i boligen.

“Netop førstehånds indtrykket er noget vi sjældent tænker over men altid en god idé at have med i baghovedet, og her vil lyse, smukke og nyafslebne trægulve virkelig kunne gøre en forskel.”

Træ er det perfekte gulvmateriale

Træ som gulvmateriale er at foretrække i alle rum undtagen vådrum. Med smukke åretegninger og strukturer er et trægulv absolut uden sammenligning. Det er nærmest et kunstværk i sig selv, når det står med åreringe der fortæller træets hele livshistorie. Kunne et trægulv tale, var der nok mange historier at hente. Både fra den tid det stod i skoven, men også efter at det er blevet skåret op og lagt som trægulv i din bolig. Og sammenlignet med andre gulvbelægninger som:

  • marmor
  • beton
  • klinker
  • vinyl
  • kork
  • tæpper
  • linoleum

så har træ så mange kvaliteter at det kan slå de andre gulvtyper med mange meter.

Træ er et fantastisk materiale som gulvbelægning

Gulvafslibning på billedet består af en afslibning med en valsemaskine samt en kantsliber. Træ er et fleksibelt materiale som kan formes næsten efter behag. Det giver sig ganske lidt når man går på det, og er derfor skånsom for ryg og led. Endvidere er det at have naturens materiale inden i boligen noget der giver et naturligt velbefindende som er blødt og behageligt at gå på når man bevæger sig rundt i bare tæer eller strømpefødder. Det siges, at træ har en varm og behagelig overflade, modsat marmor, vinyl og andet som har en kold og plastikagtig overflade at gå på.

Har du behov for lægning af nye trægulve eller renovering af de eksisterende, er du særdeles velkommen til at kontakte os i Odense for flere informationer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.